subscribe
free e-newsletter free e-newsletter
product info
advertise
FAQ
SUBSCRIBE TODAY
for premium web access
Photo © Ken'ichi Suzuki

kilico.

Makoto Yamaguchi Design

Tokyo, Japan
share:
print email comment
rate this project:
text size: A A

Completion Date: December 2009

Program: A 1,345-square-foot salon in the basement of a commercial building in Tokyo's trendy Daikanyama neighborhood.

Design concept and solution: Yamaguchi wanted to take a basic, stripped-down space that had seen a lot of wear from previous tenants and make it over without covering up the age and texture of the room. He preserved the open-plan layout--a simple rectangle with exposed wood beams and skylights--and painted the pocked concrete-block walls white. On the rough concrete floor, he filled in depressions with mortar, creating amorphous white shapes recalling landmasses--a "time map" highlighting the history of the space.

Architect(s):
Makoto Yamaguchi Design
2-8-17-1F Minami Azabu
Minato-ku, Tokyo 106-0047, JAPAN
tel: +81 (0)3 6436 0371
fax: +81 (0)3 6436 0372

September 2010
 Reader Comments:

Sign in to Comment

To write a comment about this story, please sign in. If this is your first time commenting on this site, you will be required to fill out a brief registration form. Your public username will be the beginning of the email address that you enter into the form (everything before the @ symbol). Other than that, none of the information that you enter will be publically displayed.

We welcome comments from all points of view. Off-topic or abusive comments, however, will be removed at the editors’ discretion.
----- Advertising -----

----- Advertising -----

View all
McGraw-Hill Construction

Search Sweets

Example: Building Products, CAD, BIM, Catalogs
Search
Reader Feedback
Most Commented Most Recommended
Rankings reflect comments made in the past 14 days
Rankings reflect comments made in the past 14 days
Recently Posted Reader Photos
View all photo galleries
----- Advertising -----