comment

The Brooks School, New Science Center

North Andover, Massachusetts
Architerra

Client:
The Brooks School

Date Completed: 2008

The Brooks School, New Science Center
Photo © Chuck Choi Photography

Rate this project:
Based on what you have seen and read about this project, how would you grade it? Use the stars below to indicate your assessment, five stars being the highest rating.
----- Advertising -----

Program: A 30,000-square-foot science building with classrooms and labs, a science display atrium, a 130-seat lecture hall, faculty offices, outdoor classroom, and campus data center.

Design concept and solution: A new L-shaped science building connects via a glazed entryway to an existing academic building to create a learning center that exemplifies sustainability. The pre-cast concrete base, water-struck brick, metal windows, and roofing were selected for durability. The interior features renewable and recycled materials such as recycled glass aggregate terrazzo flooring, recycled wood fiber acoustical ceilings and mineral fiber, and recycled glass ceramic tiles in the restrooms. Additional sustainable features include passive solar designed south-facing classrooms and labs, generous glazing for daylighting, and a green roof.

Size: 30,000 sq. ft.

Architect:
Architerra
8 Long Wharf,
Boston, MA 02110
architerra-inc.com

share: more »

 Reader Comments:

Sign in to Comment

To write a comment about this story, please sign in. If this is your first time commenting on this site, you will be required to fill out a brief registration form. Your public username will be the beginning of the email address that you enter into the form (everything before the @ symbol). Other than that, none of the information that you enter will be publically displayed.

We welcome comments from all points of view. Off-topic or abusive comments, however, will be removed at the editors’ discretion.

----- Advertising -----
----- Advertising -----
View all