comment

Snapshot: Mirror House

April 2012
Copenhagen
MLRP

By Jane Kolleeny

 

Snapshot: Mirror House
Photo: © Laura Stamer
View slideshow 

 

In Copenhagen’s central park of Fælledparken, local architects Mads Lund and Robert Paulsen of MLRP playfully reinterpreted the “house of mirrors” when renovating a 1,400-square-foot, graffiti-covered shed. Shaped like a gabled Monopoly piece, the pavilion now houses restrooms and storage, as well as play and eating areas for children. In addition to upgrading the interiors, the architects used their modest budget of $310,000 to add insulation and clad the derelict building with charred-wood panels. Lending the pavilion a fun house air, the team covered its short ends (and the interiors of several swinging doors) with concave and convex polished stainless steel sheets. Distorted reflections provide entertainment for local children, while also connecting the building to its surroundings. “The mirrors establish a sympathetic transition between buildings and landscape, reflecting the park and nearby playground,” says Paulsen.

Rate this project:
Based on what you have seen and read about this project, how would you grade it? Use the stars below to indicate your assessment, five stars being the highest rating.
----- Advertising -----

 Reader Comments:

Sign in to Comment

To write a comment about this story, please sign in. If this is your first time commenting on this site, you will be required to fill out a brief registration form. Your public username will be the beginning of the email address that you enter into the form (everything before the @ symbol). Other than that, none of the information that you enter will be publically displayed.

We welcome comments from all points of view. Off-topic or abusive comments, however, will be removed at the editors’ discretion.

----- Advertising -----
View all